De geschiedenis van het Polo T-shirt

De geschiedenis van het Polo T-shirt

Een heren polo’s voor de man die van zowel stijl als comfort houdt. Polo’s zijn er in diverse kleuren zodat je ze kunt afstemmen op de rest van je outfit. De Maccali Polo’s zijn geschikt voor zowel zakelijk als casual gebruik, waardoor de polo voor elke man niet mag ontbreken in zijn garderobe. 

De poloshirt bestaat al bijna 100 jaar en is ontworpen door de Franse tenniskampioen René Lacoste. De poloshirts zijn ontstaan, omdat het spelen in een overhemd met lange mouwen warm en oncomfortabel was. Tennissers droegen deze kleding, omdat er in die tijd tennis volgens een bepaald etiquette gespeeld moest worden. Lacoste heeft het poloshirt ontworpen om tennis in de warme zomers dragelijker te maken.
polo werd een groot succes dankzij een mix van goede draagcomfort en een chique uitstraling dankzij de stijlvolle kraag en knoopjes. Pas in de jaren zestig veroverde de polo de kledingmarkt en is sindsdien niet meer weg te denken uit het straatbeeld. 

 

 

Kledingstuk met geschiedenis 

 

De polo bestaat ruim 100 jaar en werd in India bedacht als kledingstuk voor de gelijknamige sport. De Britten zagen er ook wel iets in en importeerden het poloshirt aan het einde van de 19e eeuw. Het was echter de Fransman René Lacoste die de polo ontwierp zoals we hem nu kennen. Naast Lacoste stond ook het Britse merk Fred Perry, bekend om zijn collectie poloshirts. 

Begin jaren 2000 was er een echte polohype. Toen waren het merken als Polo, Ralph Lauren en Scapa die letterlijk hoge toppen scheerden met hun polo’s. Je had ze in een hele regenboog aan kleuren en liefst van al zetten we het kraagje omhoog voor de echte ‘pololook’. Of nog erger: twee polo’s over elkaar en dan ook beide kraagjes omhoog. Vervolgens verdween het shirt met het kraagje wat meer naar de achtergrond. 

Het lijkt wel alsof de grote modemerken en designers de polo plots herontdekt hebben. In 2015 is het terug hip om gespot te worden in een poloshirt. Je moet wel enkele stijlregels in acht houden als je een poloshirt aantrekt. Het kraagje omhoog zetten? Not done! Hoe je de polo dan wel draagt? Suitable geeft je graag wat meer stijladvies! 

 

De juiste lengte 

 

Polo’s van geweven katoen (piqué) zijn aan de achterkant vaak wat langer dan aan de voorkant. Dit is om te vermijden dat het shirt uit je broek komt wanneer je jezelf bukt. Wanneer je de polo niet in je broek stopt, levert dit een gek gezicht op. Let er daarom op dat je polo achteraan niet voorbij de helft van je broekzakken reikt. 

Ook de lengte en breedte van de mouwen zijn belangrijk. Idealiter komen de mouwen tot halverwege je biceps. Heb je lang getraind voor die gespierde bovenarmen? Dan mag je ze gerust tonen. Kies voor een poloshirt waarbij de mouwen lichtjes spannen, maar vermijd shirts die je op de Hulk doen lijken. 

 

De polo 

 

Onder een polo hoef je geen onderhemd te dragen. Een onderhemd onder een polo kan zelfs een slordig effect geven. Bovendien kunnen de mouwen van je onderhemd onder de mouwen van je polo uitkomen, wat al helemaal geen zicht is. 

Het aantal knoopjes dat je mag openzetten, hangt af van de look die je voor ogen hebt. Aangezien je op een polo geen das draagt, kan en mag je gerust één of twee knoopjes openzetten. Ga je voor de eigenwijze look, dan draag je de polo volledig dichtgeknoopt. 

 

Multifunctioneel 

 

Net omdat de polo zich qua look ergens tussen een t-shirt en hemd bevindt, kan je hem op tal van momenten dragen. Combineer je poloshirt met een chino voor een dag op kantoor, trek je cargo shorts aan op een vrije dag, of draag een polo bij je maatpak op een zomers huwelijksfeest. 

No Comments

 1. wow such a beautiful fashion blogs list, really lovely thanks for sharing!

  admin
  March 26, 2015 Reply
  • That is right, i love it very much, too

   admin
   March 26, 2015 Reply
 2. i would like to say i’m really thank full to you information that helps me a lot to be a part of the community

  admin
  March 26, 2015 Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.